OKULUMUZ HAZIRLIK SINIFLARI POLATLI GEZİSİ

Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve Hazırlık (A-B-C Şubesi) öğrencileri milli bilinci arttırarak kültürel zenginliğimize sahip çıkma konusunda öğrencilerimizin sorumluluk almalarını sağlamak amacıyla Ankara Polatlı'ya gezi gerçekleştirdiler. Rehber eşliğinde Halide Edip  ve Kadın Kahramanlar Müzesi ve şehitlik ziyareti ile başlayan gezide Kurtuluş Savaşı sırasında Yunan Mezalimi konusunda çalışmalarıyla tarihe katkı sağlayan Halide Edip Adıvar önderliğinde Türk kadınlarının verdiği fedakar mücadeleye dikkat çekildi. Ardından  Duatepe Anıtı ziyaret edilip Sakarya Meydan Savaşı'nın geçtiği güzergahlar incelenerek, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu mücadeleye emek vermiş tüm kahramanlarımız anıldı. Rehberimizin bölge bölge verdiği  bilgiler ile tarihin seyrini değiştiren Sakarya Savaşı öğrencilerimizin gözünde canlandırılarak kavratıldı. Tarihi ve milli bilinci kuvvetlendiren çalışmaların ardından Gordion'a geçilerek Kral Midas Tümülüsü ziyaret edildi. Tümülüs Bölgesindeki Müze ziyareti ile "medeniyetler beşiği" Anadolu'da toprak altından çıkan kalıntı ve eserler incelenerek  kültürel zenginliğimize dikkat çekilmesiyle ziyaretimiz sonlandırıldı.

28.04.2024 49