1 MİLYON ÖĞRETMENE AKILLI TEKNOLOJİ VE YAZILIM GELİŞTİRME EĞİTİMİ

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile Cisco Network Akademi iş birliğinde hazırlanan "Akıllı Teknolojiler ve Yazılım Geliştirme Mesleki Gelişim Programı" Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlık temsilcileri ve Cisco Network Akademi yetkililerinin katıldığı tören ile kamuoyuna tanıtıldı.

16.01.2020 240

"Akıllı Teknolojiler ve Yazılım Geliştirme Mesleki Gelişim Programı"nın tanıtım toplantısında konuşan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 19 bini Bilgi Teknolojileri öğretmeni olmak üzere proje ile 1 milyon öğretmene 'Python', 'Nesnelerin İnterneti', 'Ağ Yönetimi' ve 'Siber Güvenlik' olmak üzere 4 alanda  yetkinlikler kazandırılmasının hedeflendiğini belirtti.    Ağ yönetimi, siber güvenlik, yapay zeka ve makine öğrenmenin sıradanlaşarak günlük hayatta kullanılan alet ve araçlara dahil olmasının, teknolojinin ne kadar olağanlaştığını gösterdiğini ifade eden Selçuk, ilkokuldaki öğrencilerin "Büyünce ne olacaksın?" sorusuna verdikleri yanıtlardaki birçok mesleğin, iş hayatına atıldıklarında olmayabileceğine dikkati çekti.   Haberin devamı için meb.gov.tr adresini ziyaret edebilirisiniz.