1. ULUSAL İNFORMAL ÖĞRENME KONGRESİNDE SUNUMUMUZU YAPTIK

Okulumuz Müdürü Mustafa AYDIN, Gazi Üniversitesi öğretim elemanı Doç. Dr. Hakkı KADAYIFÇI ve Kimya Öğretmeni Dr. Aysun İNAL'ın beraber hazırladığı "Cezeri'nin İzinde Bilim" İsimli Bilim Şenliğine Katılan Ortaokul ve Lise Öğrencilerinin Tutumları" adlı sözlü sunum Nevşehir'de 1. Uluslararası İnformal Öğrenme Kongresi'nde gerçekleştirilmiştir.

03.11.2019 1062

Sunumda 2019 Nisan ayında, okulumuzda gerçekleştirilen TÜBİTAK 4007 kodlu destek programı tarafından desteklenen bilim şenliğinin; Bilim Tarihi, Bilim, Yenilenebilir Enerji ile Robotik ve Kodlama Atölyeleri'nden oluştuğu ifade edilmiştir. Okulumuza ve projeye adını vermiş olan El Cezeri'den bahsedilerek başlanan sunumda; projenin Bilim Tarihi Atölyesi'nde öğrencilerin Cezeri ve eserlerini tanımalarına olanak sağladığı belirtilmiştir.

Projeye katılan Etimesgut'taki 429 ortaokul ve lise öğrencisi ile yapılan araştırmada, bilim şenliğine yönelik tutumlarının kayda değer düzeyde olumlu bulunduğu ifade edilmiştir. Bu çalışmanın sonuçları bilim şenliği gibi okul dışı öğrenme ortamlarının olumlu tutum geliştirdiğine dair olan birçok araştırmayı desteklemektedir.

Yapılan çalışamada emekleri olan, Müdürümüz Mustafa Aydın, Öğretmenimiz Dr. Aysun İnal ve Doç. Dr. Hakkı Kadayıfçı` ya teşekkür ederiz.

03-11-201903-11-201903-11-2019