12 MART ÎSTİKLÂL MARŞI`NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY`U ANMA GÜNÜ

12 MART ÎSTİKLÂL MARŞI`NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY`U ANMA GÜNÜ

Bugün; ömrünü vatanına ve milletine adamış olan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Yüce Türk Milletinin bağımsızlık ve kutsal değerler uğruna verdiği mücadeleyi destansı bir şekilde anlattığı İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103.'inci yıl dönümünü kutladık.

Milli Mücadelemizin ve bağımsızlığımızın en önemli simgelerinden birisi olan İstiklal Marşımızın kabul edilmesinin 103. yıl dönümü münasebetiyle okulumuz konferans salonunda düzenlenen törenimiz, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini anlatan video gösteriminin ardından, İstiklal Marşı'nın Kabulü`nün anlatıldığı bir piyes sunumu ve 12 Mart temalı oratoryo gösterisi ile devam eden törende okulumuzda yapılan İstiklal Marşı’nı okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize belge ve plaket takdimi Müdür Baş Yardımcısı İlker ERKMEN ve Müdür Yardımcısı Filiz Çolak tarafından yapıldı.  Bu yarışmada birinci olan öğrencimiz Furkan Demiray'ın İstiklal Marşı’nı ezbere okumasıyla program sonlandırıldı. 

İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları Şad olsun.

12.03.2024 69

İLETİŞİM

Adres:
CEZERİ YEŞİL TEKNOLOJİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TUNAHAN MAH. 211 CAD. NO 12 ETİMESGUT / ANKARA


Telefon
(312) 283 1061


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın