9. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN

9. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN "ÜNLÜ MATEMATİKÇİLER" SUNUMLARI

Okulumuz 9. Sınıf öğrencileri, okulumuz Matematik Öğretmeni Cenk Gemici koordinesinde, "Ünlü Matematikçiler" isimli  sunumu hazırladılar.

11.05.2021 4918

Farklı tarih dilimlerinde çoğu medeniyet matematiği bir şekilde ağırlamış, matematiğin gelişimine çeşitli katkılar sağlamıştır. Matematiğin çok kültürlü ve çok tarihli yapısını iyi analiz etmeden, matematikte yetkin olmaya olanak yoktur. 

Matematiğin bu ihtişamlı tarihi salt kendi içeriğini zenginleştirmekle kalmamış, kuşkusuz teknolojiden sosyal hayata kadar insan yaşayışını pek çok açıdan derinden etkilemiştir. Matematiğin kendi eğitim öğretim faaliyetlerinde bu binlerce yıllık yaşanmışlığından, döneminin en seçkin beyinlerinin elinde olgunlaşan yönünden öğrencileri haberdar etmeden sınıfa taşımak haksızlık olacaktır.

Özellikle, tarihin seyri içinde büyük matematikçilerle tanışan, onların kişilikleriyle, çalışmalarıyla ve başarılarıyla heyecanlanan öğretmenler görev yaptıkları okullarda öğretim etkinliklerine matematik tarihini de katarak derslerini zenginleştirecek, matematiğin insanlık tarihinde oynadığı rol, kültürümüzle ilişkisi ve günlük hayatımızdaki yeri hakkında öğrencilerin bilinçlenmesini sağlayacaktır. Büyük matematikçileri tanıtırken onların çalışmalarının bugünkü medeniyetimizin gelişmesinde nasıl rol oynadığını ortaya koyan örneklerin seçilerek derslerde verilmesi, öğrencilerin matematiğin değerini kavraması açısından çok önemlidir.

Bu bağlamda okulumuz Matematik Öğretmeni Cenk GEMİCİ rehberliğinde gerçekleştirilen performans ödevlerinde emek harcayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

9/A SINIFI PERFORMANS ÖDEVİ

 

9/B SINIFI PERFORMANS ÖDEVİ

 

9/C SINIFI PERFORMANS ÖDEVİ

İLETİŞİM

Adres:
CEZERİ YEŞİL TEKNOLOJİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TUNAHAN MAH. 211 CAD. NO 12 ETİMESGUT / ANKARA


Telefon
(312) 283 1061


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın