AVRUPA DİLLER GÜNÜ KUTLAMA ETKİNLİĞİ

AVRUPA DİLLER GÜNÜ KUTLAMA ETKİNLİĞİ

Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği tarafından birlikte organize edilen 2001 Avrupa Diller Yılı, katılımcı 45 ülkeden milyonlarca insana ulaşmayı başarmıştır. Yapılan etkinliklerde dilsel farklılıklar kutlanmış ve dil öğrenimi teşvik edilmiştir.

Avrupa Diller Yılı'nın başarısının ardından Avrupa Konseyi, her yıl 26 Eylül'ü Avrupa Diller Günü olarak ilan etmiştir. Avrupa diller Günü'nün genel amaçları şunlardır:

  1. Toplumu dil öğrenmenin önemi hakkında bilinçlendirmek, çok dilliliği ve kültürler arası anlayışı geliştirmede dil öğrenmenin etkisine dikkat çekmek;
  2. Avrupa'nın korunması ve beslenmesi gereken dilsel ve kültürel zenginliğini geliştirmek;
  3. Okul içinde veya okul dışında, ister profesyonel ihtiyaçlar için isterse de okumak ya da eğlence ve seyahat amaçlı olsun hayat boyu dil öğrenimini teşvik etmek. (https://edl.ecml.at/)

Avrupa Diller Günü, 21.yılında 26 Eylül 2022'de Avrupa Konseyi ve üye 47 ülke okulları ile birlikte okulumuzda da kutlandı. İngilizce Konuşma Kulübü önderliğinde, 26 Eylül Avrupa Diller Günü kapsamındaki etkinliğimiz Hazırlık sınıfı öğrencileriyle gerçekleştirildi. Avrupa Diller Günü sitesi tanıtıldı ve Avrupa'da konuşulan dillerle alakalalı soruları içeren Kahoot yarışmamız gerçekleştirildi. Yarışma sonunda 1. olan öğrencimiz Enver A. oldu ve kendisine dil öğrenmenin önemine vurgu yapmak için sözlük hediye edildi. Ayrıca okulda açılan standla farklı dillerde nasıl "Merhaba" deneceği kulüp öğrencileri tarafından anlatılarak dil tanıtımları yapıldı. Farklı ülke bayraklarını gösteren yüz boyamaları yapılarak, gün içerisinde yine farklı Avrupa dillerinde şarkılar yayınlanarak öğrencilerimizin eğlenerek farkındalık sahibi olmaları sağlandı. Katılım sağlayan ve emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

27.09.2022 144

27-09-202227-09-202227-09-202227-09-2022

İLETİŞİM

Adres:
CEZERİ YEŞİL TEKNOLOJİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TUNAHAN MAH. 211 CAD. NO 12 ETİMESGUT / ANKARA


Telefon
(312) 283 1061


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın