AVRUPA DİLLERİ GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUZ

AVRUPA DİLLERİ GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUZ

AVRUPA DİLLER GÜNÜ

Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği tarafından birlikte organize edilen 2001 Avrupa Diller Yılı, katılımcı 45 ülkeden milyonlarca insana ulaşmayı başarmıştır. Yapılan etkinliklerde dilsel farklılıklar kutlanmış ve dil öğrenimi teşvik edilmiştir.

Avrupa Diller Yılı'nın başarısının ardından Avrupa Konseyi, her yıl 26 Eylül'ü Avrupa Diller Günü olarak ilan etmiştir. Avrupa diller Günü'nün genel amaçları şunlardır:

1. Toplumu dil öğrenmenin önemi hakkında bilinçlendirmek, çok dilliliği ve kültürler arası anlayışı geliştirmede dil öğrenmenin etkisine dikkat çekmek;

2. Avrupa'nın korunması ve beslenmesi gereken dilsel ve kültürel zenginliğini geliştirmek; 3. Okul içinde veya okul dışında, ister profesyonel ihtiyaçlar için isterse de okumak ya da eğlence ve seyahat amaçlı olsun hayat boyu dil öğrenimini teşvik etmek. (https://edl.ecml.at/)

Avrupa Diller Günü, 20.yılında da, 26 Eylül 2021'de Avrupa Konseyi ve üye 47 devlet tarafından kutlanacaktır.

 

Avrupa Diller Günü kapsamında okulumuzda 26 Eylül 2021 Pazar günü çevrimiçi Avrupa dilleri konulu bir Kahoot yarışması yapılacak, Avrupa Diller Günü sitesi tanıtılacak ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu "51 Dilde Merhaba" adlı videomuz izlenecektir.

23.09.2021 379

İLETİŞİM

Adres:
CEZERİ YEŞİL TEKNOLOJİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TUNAHAN MAH. 211 CAD. NO 12 ETİMESGUT / ANKARA


Telefon
(312) 283 1061


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın