ÇEVRE KORUMA HAFTASI KUTLU OLSUN

ÇEVRE KORUMA HAFTASI KUTLU OLSUN

"İnsanlık, varoluşundan bu yana çevresini kendi ihtiyaçları doğrultusunda biçimlendirmeye çalışmış, gün geçtikçe artan bu çaba insanlığın ortak değeri olan çevreye büyük zararlar vermeye başlamıştır. Yapılan tahribata dikkat çekerek insanlara sorumluluklarını hatırlatmak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla 1972 yılından bu yana 5 Haziran "Dünya Çevre Günü" olarak kutlanmaktadır.  

Son yüzyılda yaşanan hızlı sanayileşme, plansız şehirleşme ve doğal kaynakların fütursuzca tüketiminin olumsuz etkileri, yaşam kalitesini ve sürekliliğini tehdit eder hale gelmiştir. Gerekli tedbirler alınmadığı takdirde insanlığın gelecekte çok ciddi çevre sorunları ile yüzleşmek zorunda kalacağı unutulmamalıdır. Bu boyutuyla daha yaşanabilir bir dünya ideali, devletlerin olduğu kadar bireylerin de temel gayesi olmalıdır.  

Ülkemizde ve dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan 'Dünya Çevre Günü', çevre sorunlarına dikkat çekerek kamuoyunda çevre bilinci ve hassasiyetinin oluşmasına vesile olması açısından büyük önem arz etmektedir.   

Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Çevre Günü'nü kutluyor, temiz, kaliteli ve daha yaşanılabilir bir dünya temennisi ile sağlıklı bir gelecek diliyoruz."

10.06.2021 739

İLETİŞİM

Adres:
CEZERİ YEŞİL TEKNOLOJİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TUNAHAN MAH. 211 CAD. NO 12 ETİMESGUT / ANKARA


Telefon
(312) 283 1061


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın