CEZERİ` DE NEVRUZ KUTLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Baharın müjdecisi olan nevruz bayramı kutlamaları okulumuzda gerçekleştirildi.

22.03.2021 370

Kültür, bir milleti millet yapan değerler bütünüdür. Kültürün en önemli unsurları ise içinde binlerce yıllık bir geçmişi barındıran gelenek ve göreneklerdir. Yeryüzünde yaşayan en eski kavimlerden olan Türklerin, tarihi derinliklerinden gelen zengin kültürel değerleri, gelenek ve görenekleri vardır. Nevruz şenlikleri, Türklerin tarihin bilinen devirlerinden itibaren kutladıkları milli bayramlarından birisidir.

Türk Dünyası'nın büyük bir coşkuyla kutladığı, Türk soylu halkların ortak bayramı olan Nevruz, tabiatın canlanmasını, yeniden dirilişi ifade eder.

Nevruz ile tabiat yeniden doğar ve yeni bir hayat başlar. Nevruz günü, aynı zamanda iyiliği, bereketi ve dostluğu temsil eder.

Okulumuz öğrencileri ve tüm çalışanları birlikte baharın gelişini kutladılar. Yapılan etkinlikte, Türk`lerin Ergenekon`dan çıkışında bakır dağı eriten ateşi temislen küçük bir ateş yakıldı. Öğretmen ve öğrencilerimiz yanan ateşin üzerinden atlayarak kutlamalara iştirak ettiler.

22-03-202122-03-202122-03-202122-03-202122-03-2021