CEZERİ OKUMA GRUBU ARALIK AYI BULUŞMASI

CEZERİ OKUMA GRUBU ARALIK AYI BULUŞMASI

Cezeri Okuma Grubu kitap okuma etkinlikleri devam ediyor. 2021 yılı son okuma grubu toplantısında Sabahattin Ali'nin "Kürk Mantolu Madonna" adlı kitabı, 29 Aralık 2021 Çarşamba günü saat 15.45'te okulumuz konferans salonunda yorumlanacaktır.

28.12.2021 392

Türk yazar ve şair olan Sabahattin Ali, edebî kişiliğini toplumcu gerçekçi bir düzleme oturtarak yaşamındaki deneyimlerini okuyucusuna yansıtan ve kendisinden sonraki Cumhuriyet edebiyatını etkileyen bir edebiyatçıdır. Daha çok öykü türünde eserler verse de romanlarıyla ön plana çıkmış; romanlarında tasvirlerle ele aldığı sevgi ve aşk temasını, zaman zaman toplumsal aksaklıklara yönelttiği eleştirilerle desteklemiştir.  Kitabında dokunaklı bir aşk hikâyesi anlatan Sabahattin Ali, "Dünyanın en basit, en zavallı, hatta en ahmak adamı bile, insanı hayretten hayrete düşürecek ne müthiş ve karışık bir ruha maliktir! Niçin bunu anlamaktan bu kadar kaçıyor ve insan dedikleri mahluku, anlaşılması ve hakkında hüküm verilmesi en kolay şeylerden biri zannediyoruz?" sözleriyle aslında kitabın ana fikri bağlamında Raif Efendi karakterini anlatmaktadır.

Cezeri Okuma Grubu toplantısında Kürk Mantolu Madonna kitabı; okulumuz Edebiyat Öğretmeni Hayriye Öner, Felsefe Öğretmeni Asuman Türk, idareci, öğretmen ve öğrencilerimizin katkılarıyla söyleşi havasında değerlendirilecektir. Toplantımızda ayrıca Müzik Öğretmenimiz Ercan Ünal, Matematik Öğretmenimiz Cenk Gemici güzel sesleriyle Sabahattin Ali şiirlerinden bestelenen şarkıları seslendireceklerdir.

İLETİŞİM

Adres:
CEZERİ YEŞİL TEKNOLOJİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TUNAHAN MAH. 211 CAD. NO 12 ETİMESGUT / ANKARA


Telefon
(312) 283 1061


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın