CEZERİ OKUMA GRUBU BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE KİTABINI KONUŞTU

"Cezeri Okuma Grubu" mayıs ayı kitabı Grigory Petrov'un "Beyaz Zambaklar Ülkesinde" adlı eseri için toplandı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hayriye ÖNER ve Felsefe Öğretmeni Nuran ŞENSOY koordinesinde 27.05.2022 Cuma 6. ders saatinde gerçekleştirilen toplantıda, dünya edebiyatının sevilen eserlerinden biri olan "Beyaz Zambaklar Ülkesinde" okulumuz kütüphanesinde öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle söyleşi havasında değerlendirildi.

"Bir büyüteç düşünün, özel yöntemle yapılmış olup, bu sayede dağınık güneş ışınlarını aynı noktada toplayabilmektedir. Sonuçta binlerce güneş ışınının enerjisinin odaklandığı tek bir nokta ortaya çıkar. Halkın içinden çıkan her büyük şahsiyet yakıcı güce sahip birer büyüteçtir. Bu büyüteç halkının en güçlü yönlerini ve zekasını kendi kişiliğinde birleştirerek, hem kendi halkını hem de diğer halkları temsil eden milyonlarca insanı ateşlemektedir. Fakat gökyüzü bulutluysa ve atmosferde hiç güneş ışığı yoksa, hiçbir büyüteç kar tanelerini eritmeye ve bir damla suyu ısıtmaya muktedir olmayacaktır."  Grigory Petrov, "Beyaz Zambaklar Ülkesinde"

28.05.2022 543

28-05-202228-05-202228-05-2022