CEZERİ OKUMA GRUBU KASIM AYI KİTABI

"CEZERİ OKUMA GRUBU" KASIM AYI KİTABI: CENGİZ AYTMATOV- GÜN OLUR ASRA BEDEL

Cezeri Okuma Grubu'nun kasım ayında okuyacağı "Gün Olur Asra Bedel" romanı, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Sovyet Rusya'da bozkırın ortasındaki bir tren istasyonunda Yedigey'in yaşadıklarını konu ediniyor. Sovyetlerin son dönemlerinde çıkarılan roman, Sovyet baskısı hâkimiyetindeki bozkırda yaşayan Kırgız Türklerinin günlük hayatlarını ve maceralarını anlatıyor.

Dünya edebiyatında tartışılmaz bir yere sahip kitaplarıyla Türk kültür zenginliğini bütün dünyaya tanıtan Cengiz Aytmatov'un eşsiz anlatımıyla "Gün Olur Asra Bedel" kitabını kasım ayı sonunda yapacağımız toplantımızda, okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hayriye Öner ve  okulumuz Felsefe Öğretmeni Nuran Şensoy edebi ve felsefi açıdan zihin haritası, alımlama estetiğini kullanarak okulumuz idareci, öğretmen ve öğrencilerimizin katkılarıyla söyleşi havasında yorumlayacaklardır.

02.11.2021 636