CEZERİ OKUMA GRUBU

CEZERİ OKUMA GRUBU "MART AYI KİTABI"

Cezeri Okuma Grubu kitap okuma etkinliği çerçevesinde mart ayı kitabı Stefan Zweig'in "Satranç" adlı eseridir.

Satranç, Stefan Zweig'in Brezilya'da sürgünde yazdığı ve en tanınmış eserlerindendir. Rastlantı sonucu eline geçirdiği bir kitapla satrancın inceliklerini öğrenerek bu oyunu bir tutkuya dönüştüren ve giderek bu tutkusu yüzünden beyin hummasına yakalanan Dr. B.'nin öyküsüdür görünüşte Satranç. Ama derinlerde bir veda mektubudur aslında.

Cezeri Okuma Grubu öğrencileri; mart ayı sonundaki toplantıda "Satranç"ı okulumuz Edebiyat Öğretmeni Hayriye Öner, Felsefe Öğretmeni Nuran Şensoy ve öğrencilerimiz birlikte değerlendireceklerdir.

07.03.2022 298