CEZERİ OKUMA GRUBU MAYIS AYI KİTABI

"Cezeri Okuma Grubu" mayıs ayı sonunda Grigory Petrov'un "Beyaz Zambaklar Ülkesinde" adlı kitabı değerlendirilecektir. Grigory Petrov "Beyaz Zambaklar Ülkesinde" adlı eserinde, 20. yüzyılın başında Finlandiya'nın Rusya'ya karşı verdiği bağımsızlık mücadelesi tüm yönleriyle ele alınmıştır. Kitapta; bataklık bir bölgenin üzerinde beyaz zambaklarla güzel bir alana evrilmesi hem gerçek hem de sembolik yönüyle anlatılır. Yayımlandığı devirde Türk aydını ve Türk bürokrasisi tarafından bu kitabın içerdiği fikirler, ülkede uygulanması gereken bir eğitim ve kalkınma programı olarak kabul edilmiştir. Çeşitli kaynaklarda Mustafa Kemal Atatürk'ün kitabın askeri okullarda okutulması ve öğrencilere tavsiye edilmesinden bahsedilmektedir. Kitap, mayıs ayı sonundaki "Cezeri Okuma Grubu" toplantısında Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hayriye ÖNER ve Felsefe Öğretmeni Nuran ŞENSOY koordinesinde, okul kütüphanesinde değerlendirilecektir.

10.05.2022 222