CEZERİ OKUMA GRUBU

CEZERİ OKUMA GRUBU "OCAK AYI KİTABI" MOBY DICK

Cezeri Okuma Grubu kitap okuma etkinlikleri devam ediyor. Cezeri Okuma Grubu kitap okuma etkinlikleri çerçevesinde eylül ayından bu yana Uzun Hikâye, Yaban, Gün Olur Asra Bedel, Kürk Mantolu Madonna gibi birbirinden seçkin eserler okunmuş; eserler gerçekleştirdiğimiz aylık toplantılarda yorumlanmıştır. Bu kapsamda Cezeri Okuma Grubu, ocak ayı kitabı dünyaca tanınmış Amerikalı yazar Hermann Melville'nin "Moby Dick" adlı kitabıdır.

Hermann Melville kitabında insan ve hayat ile ilgili olarak derin bir anlatıma yer vermiş, maalesef değeri ölümünden sonra anlaşılmış bir yazardır. "Dışarıdaki ayaz, ocak yanmadığı için odanın da sıcak olması, keyfimizi büsbütün arttırıyordu. Büsbütün arttırıyordu diyorum, çünkü sıcağın tadını çıkarabilmek için, insan, birazcık da olsa soğuğu duymalı. Bu dünyada her şeyin değeri, kendi karşıtıyla meydana çıkar. Hiçbir şey kendiliğinden şöyle ya da böyle değildir. Kendinizi uzun süredir ve tamamıyla rahat buluyorsanız, artık size rahatsınız denemez." "İnsan bir işin bozuk bir yanını sezinlemiş, ama bu işe de bir kez girmişse, farkına varmadan kuşkularını kendisinden bile saklamaya çalışır. Ben de aşağı yukarı bu durumdayım. Hiç sesimi çıkarmıyor, hiçbir şey düşünmek istemiyordum." Kitabın genelinde bu tür mottalar yer almaktadır.

Okulumuz İngilizce Zümresi`nin katılımları ile gerçekleştirilecek toplantıya, öğrencilerimiz eseri İngilizce okuyarak katılım sağlayacak olup; Moby Dick, Edebiyat Öğretmenimiz Hayriye Öner ve İngilizce Öğretmenimiz Ayşe Kübra Günel öncülüğünde idareci, öğretmen, veli ve öğrencilerimizin katılımlarıyla yorumlanacaktır.

03.01.2022 324

İLETİŞİM

Adres:
CEZERİ YEŞİL TEKNOLOJİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TUNAHAN MAH. 211 CAD. NO 12 ETİMESGUT / ANKARA


Telefon
(312) 283 1061


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın