CEZERİ YEŞİL TEKNOLOJİ Pİ SAYISINI GÖKYÜZÜNDE KEŞFEDİYOR

Okulumuz Pi Gününü bir dizi etkinlikle kutluyor.

13.03.2021 189

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi'nin (NASA) California'daki Jet İtki Laboratuvarı (JİL), 14 Mart Dünya Pi  Günü'nde uzayla ilgili problemleri Pi sayısını kullanarak '2021 NASA Pi Günü Mücadelesi"  etkinliğinde çözmeye davet etmiştir.

Okulumuz matematik öğretmenleri tarafından öğrencilerle bilgileri paylaşılan etkinlikte yer alan sorularda öğrencilerden, asteroidden örnek toplamak için pi sayısını kullanmaları, Mars'ta ilk kez bir helikopter uçurmaları, uzaktaki uzay aracıyla konuşmanın verimli yollarını bulmaları ve Dünya'nın güzel auroralarının arkasındaki güçleri incelemeleri beklenmektedir. Öğrencilerimiz bu etkinlikteki bilgiler ve sorularla matematiği Mars ve ötesine taşıma fırsatı elde edecektir.