DR. UMUT YILDIZ`I DİNLEDİK

07.10.2019 617

4-10 Ekim Dünya Uzay Haftası faaliyetlerimiz kapsamında 9.sınıf öğrencilerimiz Türk Hava Kurumu Üniversitesi`nde  Dr.Umut Yıldız'ın sunumunu yaptığı E-konferansına katıldı.

Dr. Umut Yıldız öğrencilerimize NASA`daki ve ülkemizdeki uzay çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öğrencilerimizin kendi projelerini hazırlamalarını, öğrencilerimizin bugün yapacak olduğu çalışmaların öğrencilerimizin ve ülkemizin geleceği için büyük yatırım olacağını belirtti.

Dr. Umut Yıldız`ın konuşmasının ardından Türk Hava Kurumu Üniversitesi Öğretim Elemanları ve öğrencileri tarafından öğrencilerimize havacılık ve uzay çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Dr Umut Yıldız Kimdir?

1980 doğumlu olan Dr. Umut Yıldız, Ankara Üniversitesinde Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümünü bitirdikten sonra Hollanda'nın Groningen Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini tamamlamış, Leiden Üniversitesi'nde de astrofizik alanında doktorasını yapmıştır. Şu an NASA'nın (Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi) Kaliforniya eyaletindeki Jet Propulsion Laboratory (JPL) bölümünde çalışan Umut Yıldız, burada Molekül Astrofiziği, Yıldız Oluşumu, Molekül Bulutları, Veri Madenciliği ve Uzay Haberleşmesi üzerinedir.

07-10-201907-10-201907-10-201907-10-2019