MASAL EVRENİ PROJEMİZDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Hayriye Öner,  eTwinning "Masal Evreni-The Unıverse Of Tales" adlı proje bünyesinde, öğrencilerimizle birlikte, kasım ayından bu yana çalışmalar yürüttüğü projesini tamamladı.

Proje kapsamında kültürümüzün yapı taşlarından olan masallarımızın, gençlerimize tanıtılması ve öğretilmesi; dilden dile, gönülden gönüle çoğalarak  yeniden yaşamaları amaçları tek tek gerçekleştirildi. Ayrıca Okuma, anlama, anlatma, görselleştirme etkinlikleriyle öğrencilerimizin masalların içinde yer alarak kendi iç dünyalarını anlamalarını ve kendi yaratıcı özlerine dönmelerini hedefleri yapılan etkinliklerle amacına ulaştırıldı. Bütün bu çalışmalarda öğrencilerimizin, Web-2 (emaze,canva,zumbat,renderforestgibi) araçlarını kullanarak teknoloji ile bütünleştirerek sevgi, saygı, adalet, doğruluk ve dürüstlük gibi değerlerimizi kazanarak kendilerine biçim vermelerine olanak sağlamaları kazanım olarak belirlendi. Akrostiş şiir şeklinde her okulun katılımıyla oluşturulan Akrostiş çalışması; her bir okulun yaptığı tuval çalışması ile oluşturulan final ürünü; sanal sergisi; aynı masalın kendilerine ayrılan bölümlerini okumasıyla ortaya çıkan proje öğrencilerimizin ortak masal okuması ile oluşan final ürünü; e book çalışması yapılan etkinliklerin sadece birkaçı.

Bu etkinliklerde yer alan, etkinliklerde Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

14.06.2021 355