MATEMATİĞİN TARİHSEL GELİŞİMİNE YOLCULUK

20 KASIM CUMA GÜNÜ OKULUMUZUN TÜM ÖĞRENCİLERİNİN KATILABİLECEĞİ BİR BİLGİ YARIŞMASI YAPILACAKTIR.

YARIŞMA KONUSU: MATEMATİĞİN TARİHİ

YARIŞMA KAHOOT ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRELECEK OLUP, GEREKLİ BAĞLANTI BİLGİLERİ YARIŞMADAN ÖNCE İLAN EDİLECEKTİR.

TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ.

15.11.2020 259

Matematik tarihi öğrencilere, matematiğin kendini yenileyerek gelişen bir bilim olduğunu gösterir, matematiğin kültürel boyutunu gösterir, matematiğin, gökten hazır inmediğini gösterir, teoremleri ve matematikçilerin çalışmalarını kronolojik sırayla tanıtır, matematiğin diğer bilimlerle ilişkisini gösterir, öğrencilerin öğretim programındaki konulara karşı ilgisini artırır, öğrencilere matematikçilerin nasıl çalıştığı hakkında fikir verir, sezginin, varsayımın, çürütmenin ve kanıtlamanın matematikçi için vazgeçilmez etkinlikler olduğunu gösterir, öğrencilere matematiğin düşünce dünyamıza nasıl yön verdiğini onu nasıl şekillendirdiğini ve medeniyetimizin gelişmesinde nasıl rol oynadığını gösterir.

Bu bağlamda ilkini gerçekleştireceğimiz Matematiğin Tarihsel Gelişiminde Yolculuk Yapmaya Var mısın ? Etkinliğinde görüşmek dilegiyle.

15-11-2020