MATEMATİK TARİHİ BİLGİ YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

"Matematiğin Tarihsel Gelişimi" Konulu Bilgi Yarışmamız Sonuçlandı.

21.11.2020 1208

Matematiğe sadece kümülatif formüller yığını olarak bakmak ona yapılacak en büyük haksızlık olacaktır.

Öğrencilerin pisagor teoremini kavramasi için tüm enerjjisini tükettiğinde onlara Pisagorun bu buluşu sonrası ilham perilerine binlerce hayvan kurban ettiğini, Harezmi'nin sıfırla işlemleri gerçekleştirebilmek için aylarca emek harcadığını, Arşimedin canını kurtarmak için zorda kalarak bir problemi çözmek amacıyla suyun kaldırma kuvvetini bulmak için günlerce uykusuz gecelere katlandığını; dahası bizim şuanda kolayca öğrendiğimiz bir çok matematiksel bilginin ne kadar uzun süreler sonunda elde edildiğini ifade etmek, bu derse yapılacak en anlamlı katkı olacaktır.

Matematiğin tarihi, uygarlık tarihine olan değerli katkılarından ötürü ayrı bir öneme sahiptir. İnsanlığın gelişimi, bilimsel düşünce ile yakından ilgilidir. Matematiksel ve fiziksel araştırmalar zihinsel gelişimin güvenli bölgeleridir. Matematiğin tarihi, felsefi bir gözün geçmiş zamanlara bakıp zihinsel gelişimi takip ettiği en büyük pencerelerden biridir.

Biz de okulumuzda bu bakışı hakim kılmak için "Matematiğin Tarihsel Gelişiminde Yolculuk Yapmaya Var mısın?" Sloganı ile  gerçekleştirdiğimiz yarışmamızın ilkini gerçekleştirmiş olduk.

Katılım sağlayan tüm öğretmen ve öğrencilerimizi gönülden kutluyor başarılı olan ilk üç öğrencimizi sizlerle paylaşmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

1. FEYZA YAREN KAPLANCI

2. ZEYNEP HANZADE TÜLKAY