MOTİVASYON PANOMUZ

Okulumuz Motivasyon Panomuz hazır. Aylık olarak düzenlenecek pano ile öğrencilerimizin gerek ders işçi gerek ders dışı motivasyonlarını arttırarak, onların başarıya giden yolda desteklenmesi amaçlanmaktadır.

23.12.2019 321

Oluşturulan alan öğrencilerimizin motivasyonlarını üst seviyede tutması amacıyla tasarlanmıştır. Aylık olarak içeriklerinin de zenginleştirilmesi planlanmaktadır. Peki okulumuz tarafından önemli bir kavram olan motivasyon nedir?,

En basit tanımıyla motivasyon, belirli bir eylemi veya işi gerçekleştirmek üzere kişinin kendinden veya dışarıdan almış olduğu güçle davranışlarında kararlı ve istekli olmasını, bir amaç doğrultusunda harekete geçmesini ifade eder. Yani motivasyon davranışlarımızı etkileyen önemli bir güçtür; bizi belirli bir hedefe veya amaca doğru harekete geçirir, çalışmaya teşvik eder. Motivasyon özellikle okul yaşantısında öğrenciler için oldukça önemli bir kavramdır. Çünkü verimli, düzenli ve istekli bir şekilde çalışmalarına olanak tanır. Bu da başarı şansını arttıran bir faktördür. Kısacası amaçlara ulaşmada ve istendik sonuçları elde etmede, hatta psikolojik sağlık için motivasyon gereklidir.

Bu alanın oluşturulmasında emeği geçen Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

23-12-201923-12-2019