MÜZELER HAFTASI KUTLU OLSUN

MÜZELER HAFTASI KUTLU OLSUN

21.05.2021 341

Dünya mirasını, medeniyet birikimini inceleyip koruyarak insanlığa sunan, toplumun estetik zevkinin yükselmesine katkıda bulunan müzeler; gelecek nesillere tarih, sanat bilgisi ve bilinci kazandıran önemli kurumlardır. Binlerce yıllık tarihi ile muhteşem bir kültürel varlığa ev sahipliği yapan ülkemizde, tarihi aydınlatan ve geçmişle gelecek arasında köprü kuran birçok müze bulunmaktadır. En çok müzenin bulunduğu illerden biri olan Ankara'mız da müzeleriyle önemli bir mirası barındırmaktadır.

İçinde bulunduğumuz süreçte, koronavirüs salgınına yönelik olarak alınan tedbirler nedeniyle Müzeler Haftası'nda müzelerimizi gezme imkânı bulamasak da teknolojinin sunduğu olanaklarla müzeler evlerimize gelmektedir.

Kültür ve Turizm Bakanlığımız "Sanal Müze" ile evlerde bulunan vatandaşların online olarak gezebilmesi için bazı müzeleri internet üzerinden görüntülemektedir. Müzelerimizin daha çok insana ulaşmasını sağlayan bu hizmetten yararlanarak evde bulunduğumuz zamanları çocuklarımız ve gençlerimizle daha verimli değerlendirebiliriz.

Tarih ve kültür mirasımızın korunması ve tanıtılması görevini başarıyla yerine getiren müzelerimize gereken ilginin gösterilmesini temenni ederek ulusumuzun Müzeler Haftası'nı kutluyoruz.

Bu kapsamda okulumuz öğretmeni Nazmiye PINAR koordinatörlüğünde Gezi Gözlem ve Turizm Kulübü öğrencilerimiz Alperen ATALAY ve Efe Nizam CAN "BAŞKENTİMİZ ANKARA'NIN MÜZELERİNİ TANIYALIM" temalı bir çalışma hazırlamışlardır. Öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

İLETİŞİM

Adres:
CEZERİ YEŞİL TEKNOLOJİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TUNAHAN MAH. 211 CAD. NO 12 ETİMESGUT / ANKARA


Telefon
(312) 283 1061


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın