ÖĞRENCİLERİMİZ, SÜRDÜRÜLÜBİLİR YAŞAM ÖĞRENCİ ÇALIŞTAYINA KATILDILAR

Okulumuz öğretmen ve öğrencileri 5-7 Mayıs 2023 tarihlerinde Ankara Atatürk Lisesi tarafından gerçekleştirilen “Sürdürülebilir Yaşam Öğrenci Çalıştayı” na katılım sağladı.

Bilindiği üzere küresel ısınma, denizlerin ve okyanusların kirliliği, geri dönüştürülemeyen atıklar ve atmosfere bırakılan gazlar hem doğa hem de gelecek nesiller için tehdit oluşturuyor. “Peki biz bunun için ne yapabiliriz?” düşüncesiyle yola çıkarak kendileri ve gelecek nesiller için yaşanabilir bir dünyayı önemseyen genç beyinleri akranlarıyla bir araya getiren Çalıştay’da öğrenciler seçtikleri konu alanında durum analizleri yaparak var olan tehdit durumları, kendi alanlarındaki avantaj/dezavantajları ve süreç sonunda değerlendirme ve çözüm önerilerini paylaşarak raporlandırdılar. Süreç sonunda  günümüzde sürdürülebilir olmayan bir şekilde kaynak ve enerji tüketip atık ürettiğimiz ve içinde bulunduğumuz ekosistemin ve tüm canlıların dengesinin bozulduğu tespitinde bulundular. Sürdürülebilir yaşam için atılan her adım, dünyada, insan ve doğal yaşamın sorunsuz bir şekilde var olmaya devam edebilmesi için çok önemlidir. Bu düşüncelerin oluşması ve yaygınlaşması anlamında bizlere ev sahipliği yapan Ankara Atatürk Lisesi idaresi, öğretmen, öğrenci ve personeline misafirperverliği ve güler yüzlü, samimi yaklaşımlarından ötürü çok teşekkür ederiz.

09.05.2023 120

09-05-202309-05-202309-05-202309-05-202309-05-2023