OKUL MÜDÜRÜMÜZ MUSTAFA AYDIN`IN 2023/2024 EĞİTİM  ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ MESAJI

OKUL MÜDÜRÜMÜZ MUSTAFA AYDIN`IN 2023/2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ MESAJI

Kıymetli Meslektaşlarım, Saygıdeğer Veliler ve Sevgili Öğrencilerim,

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur” ifadesinin kılavuzluğunda Cennet Ülkemizin aydınlık yarınlarının, Aziz Milletimizin istikbalinin emanet edileceği çocuklarımızın ilim deryasına kulaç atacağı, yeni yüzyılın yeni anlayışlarına yelken açacağı bir eğitim öğretim yılını daha karşılamaktayız.

21.yy’ın birinci çeyreğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100.yılını kutlayacağız. 

1000 yılın üzerinde Ahilik kültürünün sahibi köklü bir devlet olarak birikimlerimizi “Eğitim Yüzyılı” olarak gerçekleştirmenin tam zamanı.

Tüm dünyada, nitelikli orta kademe iş gücüne olan ihtiyaç gün geçtikçe artmakta. Yaşadığımız pandemi ve afetlerden edindiğimiz en önemli sonuçlardan biri meslek sahibi insanların varlığının toplumu güçlü kıldığıdır. Bireylerin el becerileri, mesleki becerileri ve problem çözme becerilerinin yüksekliği ile toplumsal sorunlardan kurtulmanın doğru orantılı olduğunu görmekteyiz.

Kıymetli Öğretmenlerim,

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Öğretmenler! Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır." sözünden hareketle, ülkemizi “Türkiye Yüzyılı” hedeflerine taşıyacak, ülkemizin geleceğini eğitimle şekillendirecek, bu vatanın değerli evlatlarının hayatlarına dokunarak onları yarınlara hazırlayacak olan ekibin en değerli şahsiyetleri sizlersiniz. 

Geleceğimizin mimarları olan sizler, öğrencilerinize bilgiye ulaşmanın ve onu paylaşmanın yollarını göstereceğinizden, çağın gereklerine vakıf, özgüveni tam, hedefini bilen bireyler olarak yetiştireceğinizden eminim. Geçmişinden aldığı güçle ve sizlerin rehberliğiyle ülkemizi her alanda başarıyla temsil edecek sevgili çocuklarımızı yetiştirmek için fedakârca verdiğiniz emekleri bu eğitim öğretim yılında da devam ettireceğinize olan inancım tamdır.

 Sevgili Öğrencilerim,

Paylaşmayı, yardımlaşmayı, başarıya arkadaşlarınızla el ele yürümeyi öğrendiğiniz okullarınızın açılmasının mutluluk ve sevincini yaşadığınızı biliyor ve mutluluğunuzu paylaşıyorum. 

İnanıyorum ki gelişen dünyanın gereklerini uhdesinde barındıran eğitim yuvalarınızda ülkemizin ve milletimizin ufuklarını aydınlatan birer güneş olarak doğacak ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi bugün bulunduğu konumdan çok daha ileri seviyelere taşımak için çok çaba sarf edeceksiniz. Bu zor süreçte insanın en değerli varlık, sevginin en hünerli güç, bilginin en yenilmez kuvvet olduğunu aklınızdan bir an olsun çıkarmayacağınızdan şüphe duymuyorum. 

Sizler bizim umudumuz, aydınlık yarınlarımızsınız. Her birinizin içinde var olan cevherin farkındayız ve büyük hayallerle çıktığınız bu eğitim yolculuğunuzda hedeflerinize ulaşmanız için sizlere rehberlik ederek var gücümüzle çalışacağız.  

Örnek davranışlarınızla bizleri gururlandıracağınıza, nice başarılara imza atacağınıza inanıyor;  güzel bir eğitim öğretim yılı geçirmenizi diliyorum.

 

Değerli Velilerimiz, 

Bizlere emanet ettiğiniz en değerli varlığınız olan çocuklarımızı geleceğin dünyasına hazırlarken en büyük destekçimiz hiç kuşkusuz sizlersiniz. Başarılı bir eğitim, okul aile iş birliği ile sağlam temeller üzerine oturur. Sizlerin okul ve öğretmenler ile iş birliği içinde olmanız çocuklarımızın başarılı ve mutlu olması için çok önemlidir. Bu konuda birlikte atacağımız her adım ülkemizin geleceği adına çok değerlidir. 

Robotik ve otomasyona dayalı üretim ortamlarının ve endüstriyel teknolojik yaşam ortamlarının artması, nitelikli orta kademe iş gücüne olan ihtiyacı tüm dünyada artırmıştır. Eğitim yüzyılında katma değer getirisi olan yüksek teknolojik ürünler üreten bir ülke olmak için, eğitimde gençlerimizin kendini gerçekleştirebilecekleri ve ülkeye hizmet edecekleri bir modeli uygulamak zorundayız.

Binlerce yıllık kadim mesleki eğitim geleneğimizin bize sağladığı alt yapıyı kullanmalı ve eğitimin yüzyılını üretimin yüzyılı ile buluşturmalıyız; bunun için ihtiyacımız olan tek şey var! Çalışmak…

2023-2024 eğitim - öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını diliyor; sağlık ve mutluluk içerisinde, başarılı bir eğitim - öğretim yılı geçirmemizi temenni ediyorum.

 

Mustafa AYDIN

Okul Müdürü

10.09.2023 358

İLETİŞİM

Adres:
CEZERİ YEŞİL TEKNOLOJİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TUNAHAN MAH. 211 CAD. NO 12 ETİMESGUT / ANKARA


Telefon
(312) 283 1061


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın