OKULLARDA SINAV UYGULAMALARININ AYRINTILARI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda sınav uygulamalarının nasıl yapılacağına ilişkin tüm ayrıntıları 81 ile gönderilen yazıyla paylaştı. Eğitim-Öğretim Yılının başlangıcında öğrencilerin müfredatın tamamından sorumlu olacağının duyurulduğunun hatırlatıldığı yazıda, ilkokul, ortaokul ve liselerde 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci döneminde ölçme ve değerlendirme uygulamalarının Kovid-19 tedbirleri doğrultusunda gerçekleştirileceği açıklandı.

06.11.2020 391

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla ilkokul ve ortaokul ile liselerde yüz yüze eğitim ve sınavlara ilişkin illere iki ayrı yazı gönderdi.    Gönderilen yazıya göre liselerde bugüne kadar yapılan ölçme ve değerlendirme uygulamaları geçerli olacak. Sınav uygulama takvimi, eğitim kurumu zümre başkanları kurulunca belirlenecek ve eğitim kurumu yönetimince tüm öğrencilere süresi içinde duyurulacak. Sınavlar, ihtiyaç duyulması halinde cumartesi günleri de dahil edilerek her bir sınav için bir ders saati süre verilerek uygulanacak ve sınav soruları bu süreye uygun olarak hazırlanacak.   Ayrıca liselerde beden eğitimi ve spor, görsel sanatlar ve müzik derslerinin sınavları uygulamalı yapılacak.    Haberin devamı için meb.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.