OKULUMUZ ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMI

Kurtuluş Savaşı'nı kazandıktan sonra, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i kuran Ulu Önder Atatürk, askeri ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda yenilikler yapmıştır. Bu yeniliklerden biri de, 1 Kasım 1928 tarihinde çıkarılan 1353 sayılı kanunla, Arap alfabesi yerine Latin alfabesinin kabulü olmuştur. Bu tarihten itibaren yeni harflerin öğrenilmesi ve okur yazar sayısının artırılması konusunda büyük bir seferberlik başlatılmıştır. 24 Kasım 1928 tarihinde açılan Millet Mekteplerinde yaşlı, genç, çocuk, kadın demeden herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilmiştir. Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verilişinin 93. Yıldönümü okulumuz konferans salonunda yapılan program ile kutlandı.

Programımız Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Öğretmenlere Hitabı sunusu ile başladı.  "Ben Öğretmenim" İsimli şiir Aleyna Sayan tarafından okundu.  Saygı Duruşu – İstiklal Marşı ile devam eden programımızda  Okul Müdürümüz Sayın Mustafa Aydın günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Büyük bir kararlılıkla görevlerine devam eden genç öğretmenler adına konuşmayı ise Matematik Öğretmenimiz Sayın Zehra Kılıç gerçekleştirdi. Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanan "Öğretmene Vefa" isimli kısa belgesel izlendi. "Öğretmen Olmak İstiyorum" adlı şiir Sevgi Contu tarafından okundu. Ardından "Yorum Senin Öğretmenim" adlı şiir Umut Kaplan ve Zeynep Sevim Taşkan tarafından okundu. Son olarak Müzik Öğretmenimiz Sayın Ercan Ünal yönetiminde piyanoda Barış Güven, yan flütte Ayşe Yurtseven, solistler Hesna Yasav, Kimya Öğretmeni Hacer Gülşah Kollu ve Matematik Öğretmeni Cenk Gemici tarafından gerçekleştirilen solo seslendirmelerle program son buldu.

Bu özel günde okulumuz Aile Birliği üyeleri de öğretmenlerimizi unutmadı. Aile Birliği üyeleri tarafından öğretmenlerimize pasta ve yemek ikramı gerçekleştirildi.

Programın hazırlanmasında görev alan tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevleri başında şehit olan ve aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle; başta okulumuz öğretmenleri olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz.

25.11.2021 546

20-03-202220-03-202225-11-202125-11-202125-11-202125-11-202125-11-202125-11-202125-11-2021