OKULUMUZDA HİZMETİÇİ EĞİTİM ÇALIŞMASI

Engeli Olan Çocuklar İçin Okul Öncesi Eğitim ve İlkokulda Değerlendirme Çerçevesi Geliştirilmesi Çalışması kapsamında okulumuzda eğitim faaliyeti düzenlendi.

14.02.2020 333

12-13-14 Şubat 2020 tarihlerinde Okulumuz Bilişim Sistemleri Sınıfında gerçekleştirilen eğitim, Eğitim Sorumlusu Pınar Kahrıman tarafından gerçekleştirildi.  Çalışmada Mahir Başer İlkokulu Öğretmenleri kursiyer olarak görev aldı. Eğitim başlangıcında eğitim grubuyla bir araya gelen Okul Müdürümüz Mustafa Aydın yapılan çalışmanın eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, Özel eğitim ihtiyacı olan çocuklar ile gelişimsel/akademik olarak akranlarından geride kalan risk altındaki çocukların sınıf içinde fark edilmeleri, gelişimsel ve akademik ihtiyaçlarının belirlenmesi ve bu yönde önlemlerin alınmasının arkasından yapılan çalışmaların takibinin mümkün kılmak amacıyla  "Engeli Olan Çocuklar İçin Okul Öncesi Eğitim ve İlkokulda Değerlendirme Çerçevesi Geliştirilmesi Çalışması" yürütülmektedir. Söz konusu çocukların sınıf içi eğitim öğretim sürecinde ölçme ve değerlendirme alanında yapılması planlanan düzenlemelerle kapsayıcı eğitim bakış açısına uygun olarak düzenlenmiş bir eğitim ortamından etkin bir şekilde yararlanmalarını sağlamak hedeflenmektedir.

14-02-202014-02-202014-02-202014-02-2020