OSTİM ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI ORHAN AYDIN ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞTU

OSTİM ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI ORHAN AYDIN ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞTU

30 Nisan 2024 tarihinde Kariyer Günleri kapsamında OSTİM Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, “Mühendislik ve Girişimcilik” konulu semineri ile öğrencilerimizle buluştu. 

Orhan Aydın, bilim ve teknolojinin gösterdiği yoldan hiç ayrılmamamız gerektiğini, ilim ve bilim yolunun inançlarımızdan, manevi değerlerimizden ayrı olmadığını, Türk İslam bilim insanlarını tanımamız gerektiğini, gelişen yeni dünyaya uyum sağlamamız ve gelişmeleri takip ederek bizlerin de teknolojiyi üreten nesiller yetiştirmemiz, bu meşakkatli yolda fedakârlık ve cesaretle ilerlememiz gerektiğinin altını çizdi. 

Bir sorunla karşılaştığında çözmek için harekete geçen kişinin girişimci olarak nitelendiğini ve her alanda girişimciliğin büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Aydın; OSSA, ENERJİK, ARUS, PROTA, OSTİM Medikal Sanayi ile ilgili bilgiler vererek OSTİM Organize Sanayi’nin ülkemize katkılarından, geleceğe yönelik mühendislik alanlarından, nükleer enerjinin öneminden, temiz enerji kaynaklarından ve bu kaynaklarla ilgili yapılabilecek çalışmalardan bahsetti. 

Seminerde ayrıca, OSTİM’de üretim ortamında ihtiyaç duyulan her türlü yatırım, izin, alt yapı temini vb. hizmetlere “tek adımda” erişilebileceğini, hızlı ve kaliteli bir şekilde temin edilebileceğini; işletmelerin gelişimlerine yönelik ihtiyaçlar için uzmanlaşmış OSTİM kurumlarından eğitim, danışmanlık, istihdam, rehberlik, Ar-Ge, teknoloji transferi, pazarlama, tanıtım vb. alanlarda destek alınarak iş birliği yapılabileceğini belirtti. 

Öğrencilerimiz tarafından büyük bir ilgiyle dinlenen seminer sonunda öğrencilerimizin sorularını cevaplayan Sayın Orhan Aydın’a Okul Müdürümüz Mustafa Aydın tarafından günün anısına plaket takdimi yapıldı. 

Değerli bilgilerini ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşan Sayın Orhan Aydın’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

30.04.2024 47

İLETİŞİM

Adres:
CEZERİ YEŞİL TEKNOLOJİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TUNAHAN MAH. 211 CAD. NO 12 ETİMESGUT / ANKARA


Telefon
(312) 283 1061


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın