PROF. DR. MUSTAFA USLU İLE “VERİMLİ ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VE SINAV KAYGISI” SEMİNERİ

08 Haziran 2023 tarihinde okulumuz konferans salonunda Akdeniz Üniversitesi Eğitim Bilimleri Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Uslu tarafından okulumuz konferans salonunda öğrenci, öğretmen ve velilerimize “Verimli Çalışma Yöntemleri ve Sınav Kaygısı” konulu bir seminer verildi. Seminerde kaygının performansa etkileri, orta düzeydeki bir kaygının başarıya etkisi, kaygının nedenleri, kaygı ile baş etmenin yolları, zamanı yönetmenin başarıya etkisi; kitap okumanın, müzik dinlemenin ve sporun kaygı kontrolünü sağlamadaki önemi ve başarıya etkisinin anlatıldığı seminerde öğrencilerimize kaygılı anlarının yönetilmesine yönelik rahatlamayı sağlayıcı nefes alma teknikleri uygulamalı olarak gösterildi. USLU’nun “Seni mutlu eden şeyleri yap, seni mutlu edenlerle birlikte ol, nefesinin yettiği kadar gül, yaşadığın sürece sev, öfke ve nefret duyguları insanı yorar sevgi ise insanı besler, kıyaslama yapmak mutluluğun katilidir, alabileceğiniz desteklere açık olun ve negatif insanlardan uzak durun.” İfadeleri ile hayata ve mutluluğa dair paylaştığı değerli fikirlerle devam eden seminer öğretmen, veli ve öğrencilerimiz tarafından büyük bir ilgiyle dinlendi. Seminer, öğrencilerin sorularına cevap verilmesi ve okulumuz adına Okul Müdürümüz Mustafa AYDIN ve öğrencilerimizin plaket ve çiçek takdimi ile sona erdi. Değerli bilgilerini bizlerle paylaşan kıymetli hocamız Prof. Dr. Mustafa USLU’ya teşekkür ederiz.

09.06.2023 118

09-06-202309-06-202309-06-202309-06-2023