RASPBERRY Pİ ATÖLYEMİZ HAZIR

Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik eğitimde fark yaratmaya devam ediyor.

30.10.2019 545

Okulumuzda Raspberry Pi atölyesi açıldı.

Raspberry Pi, kodlamayla yeni tanışan ve kendini bu konuda geliştirmek isteyen bireylerin, bilgisayarların çalışma mantığını anlaması ve basit kodlama yeteneği kazanması için geliştirildi. Dünyada oldukça yaygın kullanılan bu sistem artık öğrencilerimiz tarafından da kullanılabilecek.

Raspberry Pi, İngilterde bulunan Raspberry Pi Vakfı tarafından desteklenen; öğrenci, amatör ve hobicilerin kullanımına sunulan kredi kartı büyüklüğünde, tek bir board'dan oluşan mini bilgisayardır.

Raspberry Pi ile Hava durumu istasyonu, sanal yardımcı, medya merkezi, akıllı ev gereci, robot beyni, oyun konsolu, drone ve daha birçok farklı ürün ortaya koyabilmek mümkün, bundan sonrası öğrencilerimizin yeteneklerine ve en çok da hayal kurma becerine bağlı.

Atölyemizin oluşturulmasında büyük katkı sağlayan öğretmenimiz Hüseyin Serimer, günümüzde, akıllı makineler geliştirmenin önemli olduğunu, bu makinelerin üretiminin ise ancak çok iyi seviyede mikroişlemci proglama bilgisiyle mümkün olduğunu söyledi. Serimer, "Okulumuzda mikroişlemci programlamaya yönelik, güneş santrali otomasyonu, rüzgar santrali otomasyonu gibi dersler olduğunu, bu derslerde üst düzey bilgiler verdiklerini ve bu bilgilerin daha kalıcı olması amacıyla, dünyanın en çok tercih ettiği küçük bilgisayar olan Raspberry Pi'nin kullanıldığı mikroişlemci atölyemizi faaliyete geçirdik. Bundaki temel amacımız öğrencilerimizin öğrenmelerinin en iyi şekilde olmasını sağlamak" dedi.

Atölyenin kurulumunda emeği geçen ve kurulumuna destek olan herkese teşekkür ediyoruz.

30-10-201930-10-201930-10-201930-10-201930-10-201930-10-201930-10-201930-10-201930-10-2019