SEMİNER: GELECEĞİN MEKANLARI VE MİMARLIK

Ostimtech Akademisyenleri Liselilerle Buluşuyor Seminer Programı kapsamında 21/11/2023 tarihinde okulumuz öğrencilerine yönelik Ostim Teknik Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Gizem Kuçak Toprak tarafından “Geleceğin Mekânları ve Mimarlık” konulu seminer gerçekleştirildi. Seminerde dünyamızın sürdürülebilirliği için sürdürülebilir yapılara ihtiyaç duyulduğu ve bu ihtiyacın giderilmesinde enerji etkin binalar ve enerji etkin kentlerin oluşturulması gerektiği ve bu oluşum için de mimarların ve mühendislerin birlikte çalışarak geleceği imar edebileceğini vurguladı. Gelecekte uzay mimarisinin yerinden ve öneminden bahseden Toprak; hayatımızı şekillendiren her şeyin sorduğumuz büyük sorulardan oluştuğunun altını çizerek öğrencilerimize hayal kurmalarını, büyük sorular sormalarını ve bu hayalleri çok çalışarak gerçekleştirmelerinin önemini vurguladı. Ayrıca seminerde hareketli binalar, uzayda oluşturulması planlanan mimari yapılar ve mühendislik becerileri hakkında değerli bilgiler paylaşıldı. Seminer programı, Müdür Başyardımcısı İlker Erkmen’in okulumuz adına konuğumuza plaket takdimi ile sonlandı.

Paylaşımlarından ve katkılarından dolayı Dr. Öğretim Üyesi Gizem Kuçak Toprak’a teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

21.11.2023 112