SEMİNER: MÜHENDİSLİK VE KARİYER PLANLAMASI

6 Aralık Çarşamba günü okulumuz konferans salonunda TÜBİTAK Bilimsel Programlar Kıdemli Başuzmanı Dr. Bayram YILMAZ tarafından öğrencilerimize “Mühendislik ve Kariyer Planlaması” konulu seminer verildi. Seminerde, bakış açısının meslek seçimine olan etkisi, sevdiği işi yapmanın kariyer basamaklarında ilerlemede ve mutlu bir hayat sürmedeki önemine dikkat çekildi. Üretmek için merak etmenin, bir problem ortaya koyabilmenin, bir problemi dert edinmenin, soru sorabilmenin değerinin vurgulandığı seminerde ayrıca mühendislik için kişinin farklı bakış açılarına sahip olması gerektiği, dil öğrenmenin akademik başarıya katkısı, meslekteki yeri ve önemi anlatıldı. Dünyada yapılan mühendislik çalışmalarının ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekleştiği, gençlerimiz tarafından da tüm dünyada adını duyuracak çalışmaların yapılabilmesinin mümkün olduğu ve başarıya giden yolda hiçbir engelin bulunmadığı ifade edildi. Yılmaz, öğrencilerimize hayallerinin büyük olması gerektiğini ifade ederek öğrencilerin sorularına cevap verdi. Seminer sonunda Müdür Başyardımcısı İlker ERKMEN tarafından Dr. Bayram Yılmaz’a plaket takdim edildi. Kıymetli misafirimize vermiş olduğu değerli bilgilerden ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

07.12.2023 70