"WEEK TO WEEK RECYCLIN ART" PROJESİ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 1972 yılında İsveç'in başkenti Stockholm'de gerçekleştirilen BM Çevre Konferansı'nda alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü ilan edilmiştir. 1976'dan itibarense dünya genelinde Dünya Çevre Günü'nü kutlamak adına hükümetler, işletmeler ve vatandaşların katılımıyla çeşitli temalarla çevre kirliliğinin boyutlarına dikkat çeken ve çevre duyarlılığına işaret eden etkinlikler yapılmaktadır.

Dünya Çevre Günü bu sene Ekosistem Restorasyonu teması ile Pakistan'ın resmi ev sahipliğinde kutlanmaktadır. Ekosistem restorasyonu, doğayı sömürmekten iyileştirmeye gitmek için hasarın önlenmesi, durdurulması ve tersine çevrilmesi anlamına gelmektedir.

Okulumuz "Week to Week Recycling Art" e-Twinning projesinde Matematik Öğretmenimiz Zehra Kılıç ile çalışmalarına devam eden, doğaya saygılı, çevreye duyarlı öğrencilerimiz çevreyle ilgili ortak poster tasarımı çalışması yaparak, projemizin webinarına katılım sağlayacaklardır.

05.06.2021 337