YENİ eTwinning PROJEMİZ

YENİ eTwinning PROJEMİZ "ENERJİ DEDEKTİFLERİ-ENERGY DETECTIVES"

Okulumuzda yürütülen eTwinning projelerine bir yenisi daha eklendi. Okulumuz öğretmenleri Gökhan BAĞCI, Burak AYGÜN ve Ufuk Kamil Akgül`ün faaliyetlerini yürüttüğü, "ENERJİ DEDEKTİFLERİ PROJESİ" kapsamında öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz çalışmalarına başladılar.

06.05.2021 414

Dünyamız yaklaşık 5 milyar yaşında. İnsanoğlunun yeryüzündeki varlığı ise yaklaşık 60.000 yıllık bir geçmişe dayanıyor. 60.000 yıllık insanlık tarihinin son 100 yılında insanoğlu dünyaya telafisi mümkün olmayan zararlar verdi. Dünyada yapılan tahribatın temelinde ise insanoğlunun enerji arayışı ve bu arayışının ağır sonuçları bulunuyor. Günümüzde enerji kaynakları çeşitlilik gösteriyor. Kimi kaynaklar doğaya büyük zararlar verirken kimi kaynakların ise doğa ile uyumu göz kamaştırıyor. Fakat insanoğlu bu enerji yelpazesinde oldukça bencil davranıyor. Bir yandan çevreci kaynaklara sırt çevirirken diğer taraftan da enerji verimliliğine kulak tıkıyor. Bu düşünceyle, çalışmalar yürütmeye başladığımız "Enerji Dedektifleri" projesi kapsamında; enerji kaynaklarının tanıtılması, bu kaynakların doğaya verdikleri zararların karşılaştırılmasının yanında, enerji verimliliği hakkında farkındalık oluşturulacak etkinliklerin de yapılması planlanıyor. Farklı yaş grupları ve okul türlerinden katılımcıların yer aldığı projenin nihai amacı ise enerji verimliliği konusunda toplumda farkındalık oluşturmak.

"Enerji Dedektifleri" projesinde okulumuz adına yer alan öğretmen ve öğrencilerimize çalışmalarında başarılar dileriz.