YENİ eTwinning PROJEMİZ

YENİ eTwinning PROJEMİZ " HERBARIUM OF MY CITY "

Okulumuz öğretmenleri, yeni e-Twinning çalışmalarına katılmaya, yeni projeler oluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda okulumuz öğretmeni Seçil SARIKAYA tarafından HERBARIUM OF MY CITY adlı proje çalışmasına başlandı.

21.03.2021 974

Kurucusun okulumuz biyoloji öğretmeni Seçil SARIKAYA olan projemizin amacı, 14-18 yaş arasında öğrenim gören öğrencilerde doğa farkındalığı oluşturmak, bulundukları şehrin biyoçeşitliğini ve endemik bitki türlerini öğrenmelerini sağlamak, farklı coğrafyalardaki bitki örtülerini birbirleriyle paylaşıp biyolojik zenginlik farkındalığı kazandırmaktır.

Projemizle her okulun kendi Herbaryumunu oluşturması da amaçlanmaktadır. Biyoloji dersinde canlıların sınıflandırılması konusunda bitkiler ile ilgili bilgiler verilip öğrencilerden literatür taramaları ve ulaştıkları bilgileri arkadaşlarıyla paylaşmaları istenecek okulumuzda panolar oluşturulacaktır. Bu kapsamda öğrencilerle farklı zamanlarda 2 ayrı arazi çalışması düzenlenecektir. Farklı zamanlarda toplanan bitkiler herbaryum tekniklerine göre kurutulup etiketlenecektir. Projemizde ortak okullar arasında web 2.0 araçları kullanılarak bitki tayini turnuvaları düzenlenecektir. Derece giren öğrenciler ödüllendirilecektir. Ülkemizdeki ve Avrupa'daki örnek herbaryumlara sanal geziler yapılacaktır. Proje çalışmaları İngilizce yapılacaktır. Proje sonunda her bölgeye ait toplanan bitkilerle e-kitap oluşturulacaktır. Projeye başvuran okullar arasından uygun olanlar seçilecektir.

21-03-202121-03-2021