YENİ eTwinning PROJEMİZ

YENİ eTwinning PROJEMİZ "WHAT PEOPLE LIVE BY"

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nazif Karakök ve öğrencileri, yeni bir e-Twining projesinde çalışmalarına başladılar.

20.02.2021 442

"Ünlü yazar Tolstoy, en ünlü eserlerinden biri olan  "İnsan Ne ile Yaşar" adlı eserinde insanın doğası gereği iyi olduğunu vurguluyor. Er ya da geç iyinin peşinden gidebileceğini söylemek istiyor. Dünyanın her yerindeki insanları birleştiren ortak değerler var. Bu değerler; şefkat,  adalet, hoşgörü, doğayı ve hayvanları koruma, birbirlerine yardım etme, iyilik yapma ve empati kurma gibi evrensel duygulardır. Tüm insanlık bu ortak duygularda birleşir ve ortak bir payda üzerinde buluşur. Dünyanın birçok farklı kültüre sahip toplumlarında yaşam tarzı farklı olsa da, yaşanan duygular aynıdır. İşte bu ortak duygular yürütülen "What People Live By" projesinin çıkış noktasını oluşturmaktadır.

Proje kapsamında, Öğretmenimiz Nazif Karakök ve beş öğrencimiz 01/02/2021 tarihinden itibaren proje ortağı olarak çalışmalarına başladı. Projemizin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da sürekli vurgulanan "değerler eğitimi" konusunda tüm ekip çalışanlarına  çok şey katacağı düşünülmektedir.

Proje dahilinde, Unesco 2021 insanlığın somut olmayan kültürel mirası listesine göre çeşitli etkinlikler düzenlenmesi planmaktadır.

Öğretmenimiz Nazif Karakök ve öğrencilerimize çalışmlarında başarılar diliyoruz.