CEZERİ FM`DE BU HAFTA

21.10.2019 1863

Cezeri fm`de bu haftaki konuğumuz 11/C sınıfından Evrim Gülce Etim oldu. Programada, müzik yayını dışında, Enerji verimliliğini evlerimizde ve okulda nasıl sağlayabiliriz konusu ele alındı. Geçtiğimiz yıl yapılan Enerjini Koru projesinde Etimesgut da 12 okul ziyaret edilmişti ve yaklaşık 3000 öğrenciye Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği anlatılmıştı. Evrim, Enerjini Koru projesinin bu yıl da devam edeceğini ve çok daha büyük kitlelere ulaşacağımızı müjdeledi. Öğrencimiz Evrim Gülce Etim evlerimizde enerji verimliğini kullandığımız sıradan ampulleri led ampullerle değiştirirsek %70 oranında tasarruf sağlayabileceğimizi, okullarımızda gündüzleri perdeleri çekmek yerine gün ışığından yararlanabileceğimizi, öğretmenlerimizin bilgisayarları, akıllı tahtaları ve fotokopi makinalarını kullanmadıkları zaman kapalı durumda bırakarak enerji tasarrufu yapabileceklerini söyledi.

Bu keyifli sohbet için Müzik Öğretmenimiz Burak AYGÜN  ve öğrencimiz Evrim Gülce Etim`e teşekkür ederiz.

21-10-201921-10-201921-10-2019