CEZERİ OKUMA GRUBU EKİM AYI KİTABI

CEZERİ OKUMA GRUBU EKİM AYI KİTABI

Cezeri Okuma Grubu, Ekim Ayı toplantısı 1 Kasım 2021 Pazartesi Saat 15:45`te okulumuz konferans salonunda gerçekleştirilecektir.

Cezeri okuma grubumuzun Ekim ayı kitabı Türk edebiyatının yetiştirdiği en iyi yazarlardan biri olarak kabul edilen Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun "Yaban" adlı romanıdır.

Yaban, Türk edebiyatında aydın-halk arasındaki uçurumu açık ve kaygıdan uzak bir şekilde ele alan nadir romanlardan biridir. Yaban, Yakup Kadri'nin zincir romanları içinde bir yerde düşünülebilir ama farklılığı bu zincir içinde ilk defa Anadolu'dan bir bakışın romana hâkim olmasıdır. Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun eşsiz anlatımı ile Kurtuluş Savaşı yıllarının Anadolu'sunu hep birlikte "Cezeri Okuma Grubu" ile değerlendireceğiz.

Ay sonunda gerçekleştirilecek toplantımızda, bu değerli kitabı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Hayriye Öner edebî açıdan, Felsefe Öğretmenimiz Nuran Şensoy felsefî açıdan değerlendirecek olup; idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ile birlikte alımlama estetiğinden yola çıkarak hep birlikte yorumlayacağız.

03.10.2021 592

İLETİŞİM

Adres:
CEZERİ YEŞİL TEKNOLOJİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TUNAHAN MAH. 211 CAD. NO 12 ETİMESGUT / ANKARA


Telefon
(312) 283 1061


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın