MEZUNLARIMIZDAN MEKTUP VAR

MEZUNLARIMIZDAN MEKTUP VAR

 Okulumuzda eğitimlerini tamamlayıp eğitim hayatlarına üniversitede devam eden öğrencilerimizin okulumuz hakkındaki görüşlerini derlediğimiz "Mezunlarımızdan Mektup Var" köşemize hoş geldiniz.

17.10.2023 245

Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ilk geldiğimde okulumu sıradan bir okul olarak görmüştüm. Ancak zaman geçtikçe benim için bir okuldan çok daha fazlası oldu. Bilmediğim birçok şeyi öğrendim, farkında olmadığım birçok şeyin farkına vardım, hiçbir yerde edinemeyeceğim tecrübeler edindim, okul hayatımı dolu dolu yaşadım, hayata daha farklı bir şekilde ve daha farklı bir pencereden baktım. Ve bunlar Cezeri Yeşil Teknoloji’nin bana kattıklarından sadece birkaç tanesi ve okulu bitirdikten sonra şunu söyleyebilirim ki: İyi ki Cezeri Yeşil Teknoloji’ye gelmişim ve iyi ki bu ailenin bir parçası olmuşum.

 

Cezeri mezunu olmak bana sadece Yenilenebilir Enerji alanında değil, şu anda okumuş olduğum Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü de dâhil olmak üzere birçok alanda katkıları oldu. Hem kendi hayatıma hem de dışarıdaki hayata karşı daha pozitif, daha farkında ve daha yapıcı olmamı sağladı. Öğrenciliğin sadece derslerden ve notlardan ibaret olmadığını öğretti.

Volkan Gürkan UZUN (2021) /  Gazi Üniversitesi / Elektrik Elektronik Mühendisliği

 

 

Bizler Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ilk mezunlarıyız. Bu okul bana harika arkadaşlar ve güzel bir çevre kazandırdı. Okulumla birlikte özgüvenim oluştu, okulumda düzenli olarak yapılan kariyer günleri sayesinde alanında başarılı birçok yetkili kişiyle tanışma fırsatı buldum. Başta Sayın Müdürüm Mustafa Aydın olmak üzere bütün hocalarımı çok seviyorum, emekleri için her birine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.

Cezeri Yeşil Teknoloji, tanınan bir okul ve bu okulun mezunu olmak bana bir ayrıcalık sağlıyor. Cezeri mezunu olduğumu söylediğimde beni diğer kişilerden farklı görmeye başlıyorlar, her şeyi önceden görüp öğrenmiş olmam, alanımla ilgili deneyimler elde etmem, üniversitedeki başarımı da olumlu yönde etkiliyor.

Sude Yıldırım OSTİM TEKNİK ELEKTRİK ELEKTRONİK

 

Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini sadece bir lise olarak değerlendiremiyorum çünkü çoğu üniversiteden daha iyi bir okul. Akademik kadrosu ile yönetimi ile şahane bir okuldur. Başarıların artarak devam etmesini temenni ediyorum.

Okulumun bana kazandırdıklarıyla bugün sosyal ve mesleki açıdan yaşıtlarımdan daha becerikliyim.

Merter Karagöz Gazi / Otomotiv Mühendisliği

 

 

 

 

 

Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ilk mezunu olarak okulumun katettiği ilerlemeyi ve edindiği itibarı görmek beni gururlandırıyor. Kattığı vizyon ile dar olan bakış açımı genişleterek yetenek ve eğilimlerimi keşfetmemi sağladı. Verdiği eğitimin kalitesi, ülke standartları üzerinde olan imkânları ile her kesimden öğrenciyi kişisel gelişimine odaklanmaya teşvik ediyor. Ayrıca bir iş insanı olarak da okul yönetiminin iş dünyası ile olan yakın bağını görmek de beni çok mutlu ediyor. Yönetimin iş dünyası ile olan iletişimi aslında öğrencilerin iş dünyasına erişmesi anlamına geliyor. Kısacası bir okuldan alınabilecek her şeyi veren bir yuva olarak Cezeri’den son derece memnunum. İnşallah okulumuzda okumaya hak kazanan alt dönemler de nerede olduklarının bilinci ile sektörde büyük işler yapacak kişiler olarak yetişmeyi ve gelişmeyi gaye edinirler. Saygılarımla…

Taha Said Yıldız  İstanbul Bilgi Üniversitesi

 

Kendi deneyimlerimden yararlanarak diyebilirim ki, günümüzde yenilenebilir enerji alanında yetişmiş elemana çok ciddi anlamda ihtiyaç var. İşi bilen donanımlı kişi sayısı çok az; öğrencilerin daha yoğun meslek dersleri olursa sahaya donanımlı ve bilgili şekilde çıkmaları bu alandaki eleman ihtiyacını karşılamak adına çok yararlı olacaktır. Cezeri’de aldığım eğitim hem iş yerinde hem de üniversite eğitimimde çok yararlı oldu. Temelimin sağlam olması ve pek çok konuya vakıf olmam beni diğer insanların önüne geçirdi.

Batuhan Güven Hacettepe Ünıversitesi – Elektrik

 

Hem yetkin eğitim ve yönetim kadrosu hem de sağladığı yoğun imkânlar, donanımlı atölye ve derslikleri ile oldukça iyi bir eğitim ve öğretim hayatı sunan bir okul Cezeri Yeşil Teknoloji.

Okulumda aldığım eğitim ve edindiğim tecrübeler sayesinde çalıştığım işte yapılan işlere kolaylıkla uyum sağladım; sorun çözme becerimle, pratikliğimle ve sahip olduğum teknik bakış açımla iş arkadaşlarım arasında önde oldum.

Albeza Kaçar Ankara Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği İngilizce

 

 

Okulumu çok seviyorum bana çok şey kattığını düşünüyorum orada okuduğum için çok mutluyum. Bölümümü daha iyi anlayabilmeme yardımcı oldu.

Esra Nur Elmalı Gazi üniversitesi Fotonik bölümü

 

 

 

 

 

Üniversite hayatımda, diğer öğrencilere göre teknik alanda önceden bilgili olmam benim için ciddi bir avantaj sağladı. Dersler benim için daha kolay geliyor ve sınavlara daha rahat hazırlanıyorum. Sınavlarda diğerlerinin hatırlayamadığı şeyleri kolaylıkla hatırlayabiliyorum. Çünkü öğrendiğim pek çok bilgiyi sadece üniversitede değil lisede de deneyimlemiştim. Tabii ki lisede öğrenmediğim, görmediğim şeyleri de öğrendim ve gördüm. Üniversite hayatımın ilk yılı için sağladığı avantaj bu şekildeydi ama ilerleyen yıllarda da Cezeri'nin bana avantaj sağlayacağını düşünüyorum. Analitik düşünme, farklı açılardan bakabilme, çözüm odaklı olma vb. özellikleri bana kattığını düşünüyorum. Bu özelliklerin mühendisler için önemli özellikler. Ortaokuldayken Cezeri'yi duymuştum ve burada okumayı çok istemiştim. Kazandığımda dünyalar benim olmuştu sanki. Hep mutlu mesut gittim okula. Bunun nedenlerinden birinin benim bu konuda çok istekli olmam, diğerinin ise Cezeri ailesinin bir üyesi olarak lise hayatımı geçirmiş olmam olduğunu düşünüyorum. Tabii ki geliştirilmesi gereken şeyler var, her zaman gelişim devam etmeli. Cezeri gelişime, çağa ayak uydurmaya çalışan bir okul oldu her zaman. Umarım sonsuza dek yeniliklere açık bir okul olarak kalır. Şu anda hayallerim için adımlar atmaya devam ediyorum. Bir gün hayallerim gerçek olduğunda da sizi ve emeklerinizi unutmayacağım. Her şey için teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.

Sena Öztürk Gazi Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği

 

 

 

İLETİŞİM

Adres:
CEZERİ YEŞİL TEKNOLOJİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TUNAHAN MAH. 211 CAD. NO 12 ETİMESGUT / ANKARA


Telefon
(312) 283 1061


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın