ÖĞRENCİLERİMİZ CEZERİ`NİN OLAĞANÜSTÜ MAKİNELERİ SERGİSİ`NDE

Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın, Ankara'nın tarihi ve kültürel değerlerine uluslararası ölçekte dikkati çekmek amacıyla hayata geçirdiği Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında; Türk Tarih Kurumu girişimleri ile Ankara CerModern Sergi alanında sergilenen "Cezeri`nin Olağanüstü Makineleri Sergisi" ile aynı koridorda bulunan "Geleneği Geleceğe Dokumak" sergilerine öğrencilerimiz bir ziyaret gerçekleştirdi. Okulumuz Görsel Sanatlar Dersi Öğretmeni Özlem YOLCU nezaretinde 9 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler; okulumuzun da ismini aldığı, Artuklu Devleti'nde sarayda baş mühendis olarak yaşamış olan Orta Çağ'ın büyük dâhisi, icat ettiği makine ve düzeneklerle mekanik tarihinde büyük bir çığır açan Cezeri`nin araçlarını yakından görme fırsatı buldu.

10.06.2022 550