ÖĞRENCİLERİMİZ

ÖĞRENCİLERİMİZ "KELİME MÜZESİ"Nİ ZİYARET ETTİ

Hazırlık ve 9. Sınıf öğrencilerimiz, 29 Kasım Pazartesi günü Sinema, Tiyatro, Belgesel ve Münazara Kulübü organizasyonu ile Kelime Müzesi’ne ziyarette bulundu. Dilimizin hafızasının aynı zamanda tasarımlarla sergilendiği müzede, öğrencilerimiz adeta büyülendi. Kulüp danışman öğretmenlerimiz Felsefe öğretmeni Nuran AKBAŞ ve Türk Dili Edebiyatı öğretmeni Mihriban ÖZDEMİR, ziyaretin amacını dil, kültür ve tarih ilişkisinin sergilendiği bu kıymetli emeği, öğrencilerimizin deneyimlemelerini sağlamak olarak açıkladılar. Dil, toplumu kadim geçmişiyle bir arada tutan bağdır. Dolayısıyla bu ziyaret dili korumanın ve zenginleştirmenin, toplumu geleceğe sağlam bir yapı ile taşıyacağı konusunda öğrencilerimizde farkındalık oluşturdu. Öğrencilerimiz Kelime Müzesi ziyaretlerine ilişkin sunumlar hazırlayarak arkadaşları ile deneyimlerini paylaşacaklardır. Müze fikrini varoluşa geçiren Sayın Şermin Yaşar’a, emeği geçen tüm sanatçılara, ziyaret öncesi ve sırasında destek olan müze personeline teşekkür ederiz.

30.11.2023 65