ÖĞRENCİLERMİZ CUMHURİYET VE KURTULUŞ MÜZELERİNİ ZİYARET ETTİLER

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası etkinleri kapsamında okulumuzda bir gezi etkinliği gerçekleştirildi. Okulumuz Müdür Yardımcısı Filiz ÇOLAK ve Tarih Öğretmeni Dilay KILIÇ rehberliğinde öğrencilerimiz, Cumhuriyet ve Kurtuluş Savaşı Müzelerini ziyaret ettiler. Türkiye`nin ilk çocuk dostu müzesi olan Cumhuriyet Müzesi`nde öğrenciler; ilk üç cumhurbaşkanı dönemini yansıtan olaylar, fotoğraflar, cumhurbaşkanlarının özel eşyaları ile Mustafa Kemal Atatürk`ün 10. Yıl Nutku`nu okuduğu mikrofonu da görme şansı buldular. Gezi kapsamında Kurtuluş Savaşı Müzesi`ni de ziyaret eden öğenciler, Müze koleksiyonu içinde, Atatürk ve bazı milletvekillerine ait şahsi eşyaları, etnografik malzemeleri, istiklal madalyalarını, savaş araç ve gereçlerini, Teşkilat-ı Esasiye Kanunu'nun müsvettelerini, telefon ve mors yazıcısı gibi iletişim araçları ile yağlı boya tablolarını da yerinde gördüler.

22.04.2022 209

22-04-202222-04-202222-04-202222-04-2022