ANKARA ÜNİVERSİTE ZİYARETLERİ

Okulumuz, rehberlik faaliyetleri kapsamında üst öğrenim kurumlarının tanıtılması amacıyla rehber öğretmenlerimiz eşliğinde 12. sınıf öğrencilerimiz Ankara’daki birçok üniversiteye ve birçok bölüme tanıtım gezileri düzenlemeye devam ediyor. Bu amaçla ilk önce Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesinde Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğretim üyeleri tarafından mühendislik bölümleri hakkında tanıtım yapıldı. Öğrencilerimiz mühendislik bölümleri ve MTOK ( Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları) kontenjanı ile öncelikli öğrenci alan mühendislik bölümleri hakkında merak ettikleri soruları sorma fırsatı yakaladı. Daha sonra TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ziyaret edildi. Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından üniversite tanıtılarak bu bölümü hedefleyen öğrencilerimizin soruları yanıtlandı.

Son olarak ODTÜ kampüsü ziyaret edildi ve orada serbest zaman etkinliği yapıldı. Öğrenciler kampüs gezisinde üniversite ortamını tadarak sosyal ve kültürel anlamda eğlenceli vakit geçirdiler. ODTÜ öğretim üyeleri ise bizlere İktisat bölümünü tanıttı ve öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.  Böylece öğrencilerimiz her alanda bölümleri tanıma fırsatı yakaladılar ve mesleki hedefleri doğrultusunda fikir sahibi oldular. Misafirperverliklerinden ötürü üniversitelerimize teşekkür ederiz.

22.10.2023 182