CEZERİ OKUMA GRUBU EKİM AYI KİTABI

CEZERİ OKUMA GRUBU EKİM AYI KİTABI "İNSAN NE İLE YAŞAR"

"Cezeri Okuma Grubu" kitap okuma etkinlikleri 2022-2023 eğitim öğretim yılı eylül ayında başlıyor. Bu ayın kitabı Tolstoy'un "İnsan Ne ile Yaşar" adlı eseridir.  

Çağının en büyük romancısı Rus yazarı Lev Nikolayeviç Tolstoy,  eserinde insanın özünde iyilik olduğunu vurgular. Şeytan ve meleği temsil eden karakterleri öykülerinde kullanarak, insanın er ya da geç iyiliğin peşinden gidebileceğini anlatmak ister. Tolstoy 1885'te yayımlanan bu esere adını veren "İnsan Ne İle Yaşar" adlı öyküde, insanların özünde iyilik olduğunu ve durum her ne olursa olsun iyilik yapması gerektiğini anlatır. "Peki insanların içinde hiç mi kötülük yoktur?" diye bir soru akla geldiğinde ise yazarın başka bir öyküsüne göz atmak yeterli olacaktır. "İnsana Ne Kadar Toprak Lazım" hikâyesinde de bu sorunun cevabını buluruz.

Kitap eylül ayı sonunda okul kütüphanesinde gerçekleştirilecek okuma grubu toplantısında Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hayriye ÖNER ve Felsefe Öğretmeni Nuran ŞENSOY koordinesinde idareci, öğretmen ve öğrencilerimizin katkılarıyla söyleşi havasında değerlendirilecektir.

16.09.2022 179

İLETİŞİM

Adres:
CEZERİ YEŞİL TEKNOLOJİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TUNAHAN MAH. 211 CAD. NO 12 ETİMESGUT / ANKARA


Telefon
(312) 283 1061


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın