NAKİL YETERLİLİK SINAVI DUYURUSU

NAKİL YETERLİLİK SINAVI DUYURUSU

31.08.2023 283

CEZERİ YEŞİL TEKNOLOJİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ NAKİL YETERLİLİK SINAVI

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 

MADDE 38

7. “(Değişik:RG-2/9/2020-31232) Hazırlık sınıfı bulunmayan okulların 9, 10, 11 ve 12 nci sınıflarından hazırlık sınıfı bulunan okulların aynı sınıflarına nakil şartlarıyla birlikte yeterlilik sınavına bağlı olarak nakil yapılır. Bu kapsamda başvuruda bulunan ve nakil şartlarını taşıyan tüm öğrenciler emsallerinin bulundukları sınıf seviyesi dikkate alınarak bu Yönetmelik kapsamında nakil başvurularının değerlendirildiği gün yeterlilik sınavına alınırlar. Yeterlilik sınavında başarılı olan öğrencilerin onay işlemleri açık kontenjana ve merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapılır. Başarısız olanların başvuruları ise reddedilir.” 

 

İlgili yönetmelik maddesi gereği hazırlık sınıfı okumamış ve okulumuza nakil şartlarını taşıyan öğrencilerin okulumuzda boş kontenjanı olan 9. sınıflara nakillerinin gerçekleşebilmesi için “yeterlilik sınavına” girmeleri ve sınavda başarılı olmaları gerekmektedir. 

Yeterlilik sınavı nakil kabul gününde saat 10.30’da okulumuzda yapılacaktır.

Sınava girebilmek için nakil başvurusunun e-okul ya da e-devlet ortamında yapılmış olması gerekmektedir. Yeterlilik sınavına e-okul sisteminde nakil başvurusu bulunan öğrenciler girebilecek olup başvurusu bulunmayan öğrenci sınava giremeyecektir.

Sınava girecek öğrencilerin 1 Eylül 2023 Cuma günü saat 10.00´da okulumuzda hazır bulunması gerekmektedir.

Sınav, İngilizce hazırlık sınıfı okumamış öğrenciler için yapılacaktır. İngilizce sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Ayrıca Hazırlık Türk Dili ve Edebiyatı sınavı da yapılır. 

Öğrencilerin kimlik belgeleri ile kalem ve silgilerini yanlarında bulundurmalarını hatırlatır, başarılar dileriz.

HAZIRLIK SINIFI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ YETERLİLİK SINAVI KONU BAŞLIKLARI

HAZIRLIK SINIFI YETERLİLİK SINAVI BELİRTKE TABLOSU

İLETİŞİM

Adres:
CEZERİ YEŞİL TEKNOLOJİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TUNAHAN MAH. 211 CAD. NO 12 ETİMESGUT / ANKARA


Telefon
(312) 283 1061


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın