OKULUMUZDA YENİ E-TWINNING PROJESİ

OKULUMUZDA YENİ E-TWINNING PROJESİ "GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE BİLİM İNSANLARI"

2021 - 2022 Eğitim Öğretim yılında Matematik Öğretmenimiz Cenk GEMİCİ danışmanlığında yürütülen ve 10 A sınıfından katılım sağlayan 6 öğrencimizle "Geçmişten Günümüze Bilim İnsanları" adlı yeni eTwinning projemiz çalışmalarına başlamıştır.

Projemiz genel anlamda Bilim Tarihi, Bilim insanı ve Bilim İletişimi konularını ele alacaktır. Bilim iletişim, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin toplumun anlayacağı şekilde anlatılması olarak ifade edilebilir. Topluma bilimi açıklamada, bilim insanlarının temel rol oynadığı söylenebilir. Bu kapsamda bilim insanlarıyla toplumun çeşitli araçlarla buluşturulmasına önem verilmektedir. Bilim iletişiminde bilim insanlarının yeni keşifleri ve karmaşık problemleri halka daha basit bir dille anlatmasına odaklanılır. En özelde projemizin amacı basamaklı öğrenme yöntemini kullanarak bilim adamları ve yaptıkları çalışmaları bilim tarihi üzerinden aktararak öğrencilerde farkındalığı arttırmak ve öğrencilerde 21. Yüzyıl becerilerini geliştirmektir. Projede görev alan tüm öğrencilerimizi kutlar çalışmalarında başarılar dileriz.

02.10.2021 1809

02-10-2021