TARİHE YOLCULUK

TARİHE YOLCULUK "ANKARA MÜZE ZİYARETLERİ"

Atatürk ilke ve inkılâplarının, Türkiye Cumhuriyeti'nin siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesindeki yerini kavratarak öğrencilerimizin laik, demokratik, ulusal ve çağdaş değerleri yaşatmalarını; geçmiş, bugün ve gelecek algısında tarih bilinci kazanmalarını sağlamak; Türk tarihini ve Türk kültürünü oluşturan temel öge ve süreçleri kavratarak öğrencilerin kültürel mirasın korunması ve geliştirilmesinde sorumluluk almalarını sağlamak, millî kimliğin oluşumunu, bu kimliği oluşturan unsurları ve millî kimliğin korunması gerekliliğini kavratmak amacıyla 2 Kasım 2022 tarihinde okulumuz Tarih Öğretmeni Nilüfer Uğraş rehberliğinde Cumhuriyet Müzesi, 75. Yıl Cumhuriyet Eğitim Müzesi ve Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzelerine ziyaret gerçekleştirildi.

23 Nisan 1920 ile 15 Ekim 1924 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak kullanılan Cumhuriyet Müzesi gezildikten sonra,  Cumhuriyet Dönemi eğitim sistemini kademeli olarak gözler önüne seren, geçmiş ile günümüz eğitim sisteminin karşılaştırılabilmesi açısından önemli ipuçları veren 75. Yıl Cumhuriyet Eğitim Müzesi gezildi. Öğrencilerimiz sergilenen eğitim materyallerini ilgiyle inceleyerek fotoğraflar çektiler. Ardından Büyük Önderimiz Mustafa Kemal'e ait Atatürk'ün şahsi eşyalarının yer aldığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda yaşanan güçlüklerin hissettirildiği Çanakkale Savaşları, Sakarya Meydan Savaşı ve Büyük Taarruz'un anlatıldığı panorama ile yağlı boya tabloların bulunduğu Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi gezildi. Müzede Millî Mücadele ve devrimlerin anlatıldığı galeriler ile Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşının bulunduğu oda ve Mustafa Kemal Atatürk'ün kütüphanesinde yer alan kitapların sergilendiği Atatürk Özel Kitaplığı öğrencilerimiz tarafından büyük bir ilgiyle gezildi.

02.11.2022 138

02-11-202202-11-202202-11-202202-11-202202-11-2022